Monday, November 16, 2009

Netball

Hari ni PPISMP sem 3 2008 ada perlawanan bola jaring. Perlawanan bola jaring ni anjuran JPP IPG KPM iaitu saudari padil. Heh. Pergh! Penat nak mampos kot maen tadi. Perlawanan ni ada yang kena main liga, ada yang kalah mati. So, PK1 kena lawan kalah mati. Masa dapt tahu kelas kami kena kalah mati dah rasa semacam dah. Takot ja rasa. Tapi masa tu Tie cakap, kita jangan kalah lagi. Tak best lah kalau kalah awal-awal. Hehe. Betol tu. Masing-masing dah semangat dah. Aku siap pergi amik bola. Buat latihan last minute sikit-sikit. Last time aku maen sem lepas kot. Gila ah. Memang pancit gile ah.

So, kami group yang kelima ke keenam tah yang lawan. Mula-mula duduk tepi ja tengok orang laen maen. Tengok PK2, ecah shoot cantek je. Heh. Amal pulak comel ja. Elok lah tu ecah ngan amal jadi shooter tadi. Pastu tengok PK4. Memang tak tahan aku tengok zaa. Sapa zaa? P kat facebook search zaa petrelli. Heh. Dia sangat semangat. Aku suka dengan semangat hang za! Tabik! Heee..math pulak main psycho. Mana tak nya zulie jadi GA. Haha. macam lucu jugak la. Zulie dah la macam sengal-sengal ubi ja. PL2 tak payah cakap. Memang tere gila! Memang pantes menang pon. PK3, aku paling tableh blah masa mula-mula. Zetty dah salah masuk court. Hahaha. Tin pon senang je shoot. Ye lah. TINGGI tu. Hehe. Tapi cara kau maen memang tak boleh blah la tin. Heh. Aku dengan efa kat tepi court dah gelak-gelak dah.

Dalam banyak-banyak group, group paling rilek adalah sains. Haha. memang cool gila. Lantaklah nak jadi apa pon asalkan aku main. Hehe. Kelas mana lagi aku nak ulas..hmmm.. PL1. Boleh dikatakan hebat jugak lah. First game diorang lawan PL2. PL2 kan kuat. Tapi diorang dapat jaga dengan baek. Good job PL1! PK5! Haa..ni lawan kelas kami. Mak ai. Sebelum masuk aku dah ketaq dah tengok mira. Aku penah main dengan mira tu so aku memang dah tau mira tu memang sharp shooter. Prinsip aku masa tu jangan bagi bola dapat kat tangan mira. Haha. masuk masa kedua aku dah pancit. Aku tak sanggup nak jadi GD dah.

So, untuk position PK1. Ini dia,

C – TIE

WA – SHA & PADIL

WD – DAYAH & SHA

GD – NADA & ZATIAH

GK – ZATIAH & NADA

GA – EFA

GS – NISAH

Heh. Kami pakai maen je. Aku tengok mula-mula memang semua semangat bagai nak gila. Tapi lama-lama main semua dah pancit. Best ouh maen! Tah la, aku enjoy ja. Hehehe. C memang lincah lah. Kesian tie, kiri kanan depan belakang lari. WA pulak pandai keluar amik bola. Bagus betul kau ni sha! Heh. GK zatiah, memang cun. Kaw memang pandai jaga. Memang bagus la cara kau hadang. Efa pulak memang bagus. Dia ada potensi. Banyak bola yang hampir masuk tapi tak boleh masuk sebab GD PK5 bapak ganas! (kenapa aku tak ganas macam tu?) haha. takpa efa. Kaw dah cuba sehabes baek. Good job efa! Nisah pulak harapan kelas kita. Cun lah nisah. Kau sumbang 2 mata untuk PK1. Tepukan! TEPUK cepat tepuk. Tapi malangnya banyak bola yang hampir masuk jugak tapi PK5 guard dengan sangat baek. Takpa, mungkin bukan rezeki kita. Aku? Hahaha. Korang judge lah sendiri. Aku rasa macam bodoh ja aku maen tadi. Wahahaha. Lepas sparuh masa kedua padil pulak masuk. Diorang cakap padil muka ganas. Tepuk kepala WD. Hahaha. Betul ke dil? Ish..apa la hg ni. Haha. –ni aku yang judging. Aku bukan pro pon. Ahahaha..saja suka suka.

Kesimpulannya maen tadi memang best. Aku suka sebab dapat maen dengan kawan-kawan aku. Kawan-kawan, kita dah cipta satu memori hari ni. Walaupun kalah, tapi takpa, bak kata aten, kita kalah bermaruah. Game tadi memang sengit. PK5 hebat. Mungkin rezeki takdak. Ok la tu. Kita tak belatih pon boleh skor 3 kot. Bagus! Game over. Pemenang keseluruhan seperti dijangka. PL2. Tahniah PL2.

PK1, ini satu lagi memori kita. Jangan berhenti cipta memori. Sebab hanya memori yang ada dengan kita bila kita dah tak ada sama-sama nanti. So girls, sila layan gambar. ;D

UNTUK SAIZ BESAR SILA KLIK PADA GAMBAR

ready!

chekgu chantek

GD oren hebat!

aku memang suka ouh gambaq ni! well done efa!

shasha mengembangkan kepaknya. heh. best wing ever! heh

penyokong terhormat. naseb baek diorang ni tak bangun bakar kerusi ;D

cik Tie. kakak center kita. lincah!

GO!

classmate. semua enjoy ja tengok game orang laen.

aku cuba meredakan keadaan yang tegang. masa ni duk ketaq. heh

part of pk1

"yilek," kata padil

takpa nisah. cuba lagi. heh

everything dah mess up dah. strategi pon terabur. haha

fun!

satu lagi gol. well done!

indahnya!

by me, nadahanis. ;D

p/s: nak banyak gambar, tengok kat fb. heh. TATA

Monday, November 2, 2009

Pola Keselarasan Vokal1.

Check out this SlideShare Presentation:

Sunday, November 1, 2009

....alkisah cte y ttngguh....

Alang-alang leh bkk blog ni..ak nk tulis lg...hmm kli ni sal kjyaan y len slain drp dpt tulis blog 4 blog ni...akn ku kija kn abes2...sowi ek kwn2 y len....
ri 2 ak nk cte ng korg time tmn ngare...tp nseb x mnyebelahi ak...tpse tcmpk p bas len...frust3..br ak rse prasaan mami jrum kt lua sne ble frust xdpt nk smpykn gosssip dy..huhuhuu...

ni r dewn kuiz PNB

alkisah bermula kt dwn spt gmbr di ats...time 2 ak blur nk pkai blazer o x...cz klu pkai cm semngt sgt..klu xpkai cm rse dri ni kerdil..hik3...cz sume kt sne pkai...so ak pkai je...
tnpe dsngke2 ak dpt p pringkt akhr...
ak pn nek pntas..blur kot...dy de gtw cre prmainn 4 prngkt akhr ni tp ak xmek tw...xde r pk smpy dpt p ats pnts 2...

mse men pn ak blur...ak hntm...xsngke mnag...2 r cte ak...klu nk cte pnjg2 t bosan r lak...

so hsil drpd kmngn ak dedicatekn pd shbt2 pk1(xkre mude o tue...dak hingusn o dak hngus da keringg~huhuhu sowi aw tie)...thnx r 4 evrythng...spesial 4 rosel, nada, efa, padil cz temnkn ak wt ukjk...xlpe ckgu zul sudi tgk ak men hoki ng bgitu truk...hik3...y sal wet ak mng 2...InsyaAllah ak wt knduri kt korg..tp wt mse skrg ak nk ingtkn pd sume bhwe ak BELUM dpt wet 2...isk3...so ttnguh lg hjt ak..huhuhu...

so again gud luck exm...de soklan spot jgn segan2 post kt peti msj ak xkre nset o fs o tagged...tatatititututttt...


posing sakan ng pn noryani n wet y dimenangi tp xdpt smpy skrg..hahahha...oh wetku..dimana kmu???



~meagainstdaworld~
spe lg klu bkn tenmad(^_^)V